Весняні свята: чим зайнятись на Прикарпатті і не тільки


В умовах непростої політичної та економічної ситуації в країні експерти радять українцям звернути увагу на туристичні переваги Західної України.

З безлічі варіантів редакція туристичного порталу  Visit Ukraine обрала п'ять найцікавіших маршрутів Закарпаттям для весняної подорожі в майбутні вихідні дні.

1. Ужгород: сакури, сири, повидло і вермут
З приходом весни Ужгород у буквальному сенсі слова перетворюється на райський сад: тисячі дерев сакури зацвітають ніжно-рожевими квітами. Майже одночасно із сакурами в Ужгороді зацвітають білі, рожеві та фіолетові магнолії, розпускаються квіти японської айви.

У перервах між спогляданням прекрасного можна також здійснити гастрономічну подорож. Селиська сироварня пригостить сиром, просоченим ароматом карпатських трав; більше двадцяти видів повидла («леквару»), приготованого за старовинними угорськими рецептами, можна скуштувати в селі Ботар; ель, вермут і різноманітні настоянки на основі карпатських трав - ось значні аргументи, заради яких варто відвідати «Кельтський двір».

2. День міста у Львові
Львів - досить доступний для українців, але при цьому надає можливість відчути себе європейцем. Кожен його куточок - наче казка, яка видає приємний аромат шоколаду і кави. Особливо барвистим, життєрадісним, зі значною кількістю захопливих заходів Львів постає на початку травня, під час святкування Дня міста.

П'ять ідей для весняної подорожі Україною

День міста у Львові 2014 - це грандіозний калейдоскоп заходів. Крім масштабного урочистого параду, гостей міста чекає маса найяскравіших заходів. Це і День Батяра - чудова можливість пізнати Львів у всій красі і колориті в дусі батярського авантюризму. «Свято Пива» манить всіх гурманів холодним бурштиновим пивом, ароматними закусками і непередбачуваною атмосферою веселощів.

3. Рафтинг у Карпатах
По адреналін можна вирушити на вихідні в Карпати - на Чорний Черемош. Найкращі пороги Чорного Черемоша допоможуть забути нудьгу і відчути екстрим.

П'ять ідей для весняної подорожі Україною

Божевільна, непідвладна людині водна стихія Карпатських гір невпинно притягує до себе шукачів пригод незрозумілою багатою енергетикою.
Сплав починається з 26 квітня в селищі Верховина Івано-Франківської області, де і розташована школа рафтингу.

4. Риболовля на Закарпатті
Змінити обстановку і відволіктися від метушні, знайти екзотику і тишу можна, загубившись у надзвичайних місцях Закарпаття, де панує умиротворена гармонійна атмосфера.
Любителям риболовлі варто звернути свою увагу на невелике селище Довге, де розташовується форелеве господарство. Гірська річка і чисте гірське повітря надихають і бадьорять.

П'ять ідей для весняної подорожі Україною

Цей варіант, мабуть, особливо хороший для сімейного відпочинку на лоні природи з власноручним уловом королівської форелі, приготуванням знаменитої юшки «по-закарпатськи» і проживанням в мисливських будиночках.

5. Українська Австрія в Чернівцях
Місто Чернівці - це справжня "українська Австрія", воно так сильно схоже воно на красиві австрійські містечка з безліччю історичних та архітектурних пам'яток.

П'ять ідей для весняної подорожі Україною

Навесні вони виглядають особливо урочисто на тлі квітучих дерев, чагарників і барвистих клумб. Яскраве блакитне небо в поєднанні з найдавнішим шармом Чернівців роблять це місто прекрасним місцем для найкращих фотознімків і незабутнього весняного відпочинку.