Від наклейки до NLAW: Як прикарпатці дарують речі за донати на ЗСУ


Триває шостий місяць війни і люди стали менше робити пожертви для армії, хоча потреб не поменшало.

Причини для цього різні: хтось втратив роботу, а хтось - збайдужів, а хтось має свого воїна, якого треба забезпечити. Тож волонтери шукають всі можливі варіанти, як зібрати необхідні гроші для армії. Інколи - через благодійні розіграші та аукціони, інформує Бліц-Інфо.

Наприклад волонтерка з Надвірнянщини Вікторія Пицюк (Victoria Tores) вирішила перетворювати використану зброю в мистецтво і так збирати гроші на потрібні речі для ЗСУ.

«Коли звертаються військові з проханням "Потрібний автомобіль" то волонтери чують "Де знайти 6 тисяч доларів". Все розпочалося з розписаного корсара. От він заклав цеглинку для постійних розіграшів вчорашньої зброї з передової, яка знищувала орків. Отримавши комплект від NLAW, наш Волонтерський Штаб 4.5.0 запустили "Благодійний аукціон для збору коштів на автомобіль". Під час аукціону виручили 2250 у. о. + 325 у.о»,- ділиться волонтерка.

А нещодавно Вікторія вирішила подарувати блоки з наліпками всіма улюбленої марки кожному, хто підтримає фінансово (незалежно від суми) збір на футболки для ЗСУ. Менше ніж за добу вдалося зібрати потрібну суму. Хоча більшість від наклейок відмовилися, а просто задонатив гроші.

Не шкодує власних цінних речей, щоб допомогти купити для військових все необхідне і капелан «Дуб» з Коломиї Василь Довганюк.

Днями він виставив на аукціон дорогоцінну старовинну зґарду, щоби виручені кошти пішли на запчастини для автомобіля на фронті. За кілька годин її за велику ціну купила українка з Караганди. Тож тепер воїни мають на чому їздити.

На зображенні може бути: намисто

Минулого тижня в Івано-Франківську благодійний фонд “Українська єдність” розпочав аукціон, щоб укомплектувати авто для військових 80 окремої десантно-штурмової бригади. Зараз продають п’ять лотів — набір марок та чотири картини. Кожен лот виставлятимуть приблизно тиждень. У планах — зібрати 300 тис. грн. Серію марок та конверт “Рускій воєнний корабль… Всьо!”, які надав волонтер фонду із Києва Микола Турик, вже продали за 5 тисяч гривень. Від 15 серпня волонтери щотижня виставлятимуть на аукціон також одну з чотирьох картин.

Також волонтерські ініціативи влаштовують різні благодійні фотосесії, щоб люди за благодійну пожертву могли зробити собі цікаве пам’ятне фото. Зокрема ГО «Дружина Воїна» нещодавно на благодійному ярмарку дали можливість всім панянкам приміряти і зробити фото в ексклюзивних вінках. Донат за фото з одним вінком від 50 грн і до - скільки не шкода. Призначення зібраних коштів незмінне - підтримка фронту.

Продають чи віддають для допомоги ЗСУ свої найцінніші речі і пересічні прикарпатці та гості нашого краю. 14-річний Володимир Романчук віддав на аукціон футболку з підписом Кріштіану Роналду заради перемоги України у війні. Пам’ятний трофей придбав за 70 000 гривень українець, який вже 18 років живе в Сполучених Штатах, та навіть з іншого континенту активно допомагає волонтерським ініціативам в Україні.

Розчулила всю країну історія срібної брошки. У Франківську на благодійному ярмарку до волонтерів підійшла літня пара з Харкова, які віддали пам’ятну для них срібну брошку і попросили продати, а гроші витратити на ЗСУ. Грошей у них не було, але вони хотіли зробити свій вклад для допомоги армії. Історія з брошкою надихнула волонтерів оголосити збір 1 мільйона гривень для ЗСУ.

«Всі виручені кошти додамо до загального збору @save.ukraine.sale, частину коштів з яких пожертвуємо батальйону, де служить син цієї пари. Саму ж брошку ми особисто повернемо власникам, розповівши їм, скільки всього ми змогли придбати нашим бійцям, з їх допомогою»,- кажуть волонтери.

І це тільки маленька частинка різних ініціатив, благодійних аукціонів та розіграшів, головним завданням яких була, є і буде допомога ЗСУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!