Від початку року франківські підприємці продали товарів на 6 мільярдів гривень


За січень–вересень 2016р. промисловими підприємствами м.Івано-Франківська реалізовано продукції на 6813,6 млн.грн, що склало 28,7% загальнообласного обсягу реалізації.

Найбільшу питому вагу у структурі реалізації займали підприємства з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (52,6%), машинобудування (18,6%), з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (16,7%), інформує Головне управління статистики.

Внесок підприємств міста у загальнообласний обсяг реалізації продукції машинобудування становив 93,1%, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – 55,9%, продукції металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів – 41,5%.

У розрахунку на одну особу населення реалізовано промислової продукції на 27,3 тис.грн (у цілому по області – на 17,2 тис.грн), що відповідає 4 місцю серед міст обласного значення та районів.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 54,1% займала енергія, 30,3% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 8,6% – товари проміжного споживання, 7% – інвестиційні товари.