Відкриття проєкту «KidsCREATE»


6 грудня о 10:30 у “Робоклубі” розпочинається навчання з основ візуального програмування, робототехніки та розвитку інженерної думки для дітей з порушеннями слуху віком 8-11 років у рамках проєкту “KidsCREATE”.

Впродовж жовтня-серпня 2019-2020 рр. команда ГО “РобоклубІФ” успішно реалізувала дві частини проєкту “KidsDo”. 18 дітей з порушеннями слуху мали можливість пройти безкоштовні інтегровані заняття з робототехніки та візуального програмування на базі конструкторів серії Lego Education. Наразі розпочинається реалізація наступного навчального модулю - проєкт “KidsCREATE”. Мета нового проєкту і надалі підтримувати уже створене навчальне середовище ІТ-освіти, адаптувати наступну частину навчальної програми з основ візуального програмування, робототехніки та розвитку інженерної думки, що викладається у Робоклубі, для дітей з особливими освітніми потребами у віці 8–11 років.

Ініціатива проєкту “KidsCREATE” є цінною для міста, адже надає можливість отримувати знання у сфері інноваційних технологій тим дітям, в яких раніше такої можливості не було. Також проєкт підвищує увагу громади до прав кожної дитини мати вільний доступ до технічної освіти, особливо дітей з різними освітніми потребами.

“KidsCREATE” реалізується в рамках ґрантової програми Urban Space 100 та у співпраці з Івано-Франківським Інклюзивно-ресурсним центром.

Навчання відбуватиметься в приміщенні ГО “РобоклубІФ”, що знаходиться в інноваційному центрі Промприлад.Реновація.

Для довідки: Ґрантова програма від Urban Space 100 спрямована на підтримку некомерційних проєктів з розвитку Івано-Франківська.

Тематика може бути різною, проте всі проєкти повинні бути спрямовані на розвиток міського середовища та реалізовані в місті Івано-Франківськ.


Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!