Відкриту Наливайченком справу проти екс-заступника Яреми закрили


Екс-заступник генпрокурора України Олександр Даниленко повідомив, що СБУ закрила справу проти нього

Як заявив Радіо Свобода екс-заступник генерального прокурора Віталія Яреми, про це йому повідомив слідчий СБУ Віталій Дмитрук під час сьогоднішнього допиту.

«Я проходив у справі як свідок і прийшов, згідно із повісткою, на допит до СБУ. Перед мною вибачились і повідомили, що провадження закрите. Причин мені не повідомили», – заявив Даниленко. Він також спростував інформацію, що має відношення до компанії «БРСМ-нафта».

Екс-заступник генерального прокурора заявив, що подав громадянський позов проти екс-голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

«Нехай він вибачиться перед мною, моєю дружиною і моїми дітьми. Ще кілька місяців тому він мені вручав відомчу нагороду та зброю і в нього ніяких претензій до мене не було», – наголосив Даниленко. Він не пов’язує закриття впровадження зі звільненням Наливайченка.

У прес-службі СБУ інформацію про закриття справи поки що не коментували.

15 червня Валентин Наливайченко заявив, що вимагає від Генеральної прокуратури дозволу на затримання Анатолія Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії «БРСМ-нафта». Пізніше екс-радник Наливайченка Маркіян Лубківський повідомив про вручення Даниленку повістки. У компанії причетність до своєї діяльності Даниленка також не підтверджують.

Даниленко був призначений заступником Генпрокурора у червні минулого року, звільнили його у лютому 2015 року.

У СБУ 12 червня повідомили про відкриття кримінального провадження за статтею 441 (екоцид) у зв’язку з пожежею на нафтобазі «БРСМ-нафта» в Київській області, внаслідок якої загинули 5 людей, 15 постраждали.