Відомі і невідомі скелі на Прикарпатті: ідеї для вихідного дня


Україна – рівнинна країна, і з цим нічого не поробиш. В нас немає таких високих гір чи скельних урвищ, які захоплюють подих та змушують пітніти руки. Але зараз ми спробуємо вас переконати в протилежному. Хто шукає, той обов'язково знайде.

Скелі – це неймовірні витвори природи. Вони вражають своєю досконалістю та довершеністю форм. Природа їх відточувала не одну сотню тисяч років! Сьогодні вони стали чудовим місцем відпочинку для сім'ї на природі, романтичною принадою для пар, та й, зрештою, для будь-якого туриста, пише igotoworld

А ще скелі – це об'єкт тяжіння для скелелазів та альпіністів. Часто для перших – це вид спорту і задоволення, а для других – можливість потренуватися перед майбутніми гірськими експедиціями.

В переліку найцікавіших відомих і невідомих скель в Україні є і дві на Прикарпатті, пише Бліц-Інфо.

Скелі Довбуша

Один з найбільших скельних масивів Українських Карпат розташований на межі Івано-Франківської та Львівської областей і приваблює до себе туристів чи не з усієї України. Найбільш вірогідно, що в минулому скелі Довбуша були фортецею, як це було в Тустані. І по сьогодні залишилися сліди колишньої фортифікаційної споруди - видовбаний у скелі колодязь, муроване накриття над ним. За легендою, тут заховав свої скарби сам Олекса Довбуш.

Скелі Довбуша стали культовим місцем для скелелазів з усієї України. Тут часто проводять змагання з відповідних дисциплін. Висота самих скель досягає місцями 50 метрів. До ваших послуг велика кількість маршрутів різної складності та протяжності. Однак не легковажте – скелі забрали життя не одного досвідченого альпініста-скелелаза, про що нагадують меморіальні таблички на них.

Де знаходиться: поблизу села Бубнище Долинського району Івано-Франківської області.

Як дістатися: зі Львова та Ужгорода потрібно доїхати до Стрия, що найпростіше зробити залізницею, а звідти автобусами до Болехова, де пересісти на приміські рейси до Бубнища чи Поляниці.

 

Джерело фото: nice-places.com.

Скеля Білий Камінь

Цю скелю можна назвати скелею з характером, оскільки до неї не так просто дістатися. Але дорога до Білого Каменя може стати для вас незабутньою прогулянкою, якщо ви відпочиваєте в Дорі чи в Яремчі. Скеля стала локальним місцем паломництва скелелазів із Івано-Франківська та Львова. На ній прокладено багато маршрутів.

Її особливістю є те, що в ній є своєрідний «камін» – порожнина в самій породі. Висота скелі – 29 метрів.

Де знаходиться: на північний захід від села Дора. Поблизу знаходиться вершина гори Пірс-Дора. 

Як дістатися: автобусом або приміським поїздом до зупинки Дора, звідти потрібно підніматися в бік гори Пірс-Дора. Звертаємо вашу увагу, що маршрут не промаркований. 

Джерело фото: 1ua.com.ua.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!