Відремонтований міст та освітлення населених пунктів ТГ, – досвід Нижньовербізької громади


Відновлення об’єктів інфраструктури є одним з найважливіших напрямків діяльності для сільської ради Нижньовербізької громади.

Цьогоріч в ТГ вже вдалось здійснити чимало ремонтних  робіт.  На цьому у коментарі наголосив керівник громади Ярослав М'якущак, пишуть у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

Він повідомив, що днями у селі Верхній Вербіж завершили реконструкцію мосту  через річку Лючка. На капремонт об’єкту з місцевого бюджету виділили 400 тисяч гривень. За ці кошти замінили покриття мосту, а також встановили нові поручні.  

До того ж нещодавно в Нижньому Вербіжі здійснили капітальний ремонт покрівлі місцевої амбулаторії.  «Дах амбулаторії перекрили металочерепицею. Вартість робіт становила 200 тисяч гривень», – підкреслив сільський голова.

За словами Ярослава М’якущака, нині в ТГ працюють над вирішенням найбільш болючого питання – будівництва берегоукріплювальних споруд. «Село Нижній Вербіж знаходиться у підніжжі Карпат. На території громади сходяться чотири гірські річки –  Сопівка, Лючка, Пістинька та  Прут. Нижній Вербіж завжди потерпає від потоплень. Цьогоріч розпочали виготовлення проектної документації на нове будівництво захисних дамб та регулювання річок задля захисту від підтоплень та затоплень населеного пункту. Вартість проектної документації складатиме 544 тис. грн. Докладемо усіх зусиль, щоб звести захисні дамби», – зазначив М’якущак. 

Ще одним амбітним завданням є  будівництво нового  спортивного залу у Нижньовербізькому ліцеї. «У громаді є найбільша школа, яка, на жаль, немає спортивного залу. Ми розпочали виготовлення проектної документації на нове будівництво спортзалу - з критим переходом до існуючого навчального корпусу ліцею. Вартість проектної документації складатиме 150 тисяч гривень. На даний час тендер вже проведено, договір укладений, роботи з проектування ведуться. Після виготовлення документації, матимемо можливість подаватися на конкурси Державного фонду регіонального розвитку, щоб таким чином залучати кошти. Маємо намір спорудити новий зал із сендвіч панелей. Наша завдання – створити якісні умови для навчання дітей», – зазначив очільник громади.

Ярослав М’якущак повідомив, що цього року встановили й  вуличне освітлення у всіх населених пунктах громади. «Цьогоріч надали особливої уваги цьому напрямку, так як  були великі запити від жителів громади. Нам вдалось освітити значну кількість вулиць, створити безпечні умови для жителів сіл ТГ», – сказав посадовець.

Продовжуючи говорити про безпеку в громаді, Ярослав М’якущак також зазначив, що в ТГ встановлено камери відеоспостереження. «Встановили десять камер у трьох населених пунктах громади, у ще в одному селі  нині тривають роботи зі встановлення засобів відеофіксації. Ще чотири камери у двох населених пунктах встановимо наступного року. Таким чином,  маємо намір посилити безпеку в громаді, а також мінімізувати аварійні ситуації на автошляхах», – зазначив М’якущак.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!