Вік стилю не перешкода. Як літнє подружжя стало зірками Instagram


"Ніколи б не подумала, що стільки людей захочуть на мене подивитися - в моєму-то віці", - каже 84-річна Шу Шу-е. Вона гордо посміхається, стоячи у своїй хімчистці.

Упродовж майже 70 років вона та її 83-річний чоловік, Чан Ваньцзи, тихо та спокійно прали одяг жителів району Хоулі в місті Тайчжун - це центральна частина Тайваню, пише BBC Україна.

За цей час в них накопичилися сотні предметів одягу, які їхні клієнти забували забрати.

Проте нещодавно їхній онук Ріф Чан переконав їх у тому, щоб вони почали фотографуватися в цих речах, а знімки викладали в Instagram.

На їхній подив, ці публікації стали справжнім хітом, а акаунт WantShowAsYoung отримав уже 130 тисяч підписників з усього світу.Як літнє подружжя стало зірками Instagram

Ріф Чан каже, що це не було головною метою - аби його бабуся та дідусь стали знаменитими. Він просто хотів, аби їм було не так нудно у спальному районі, де вони провели усе життя.

"У пральні часто нікого немає, вони починають засипати за стійкою, а настрій на нулі. Тож я подумав: якщо вже в нас все одно є стільки незатребуваного одягу, я міг би нагадати людям, щоб вони його забрали, а своїм бабусі та дідусю показати, що їхнє життя може бути цікавим навіть у старості", - каже онук подружжя в розмові з BBC.

Озброївшись порадами своїх друзів, які знаються на моді, Ріф Чан допоміг своїм літнім родичам скомпонувати образи з сорочок, шортів та блузок, додавши до них аксесуари - сумки, капелюхи та сонцезахисні окуляри.

Потім він зробив кілька знімків у стилі модних журналів, на яких бабуся й дідусь позували на тлі пральних і сушильних машин.

Як літнє подружжя стало зірками Instagram

Ці двоє явно вміли позувати, причому робили це стильно - навіть у свої 80.

"У такому одязі я почуваюся на 30 років молодшим", - каже Чан Ваньцзи.

Улюблений образ його дружини - це її власна спідниця в клітинку, блузка, залишена клієнткою і капелюх на додачу.

Чан Ваньцзи, який відкрив пральню у 14 років, аби утримувати родину, каже, що люди почали залишати речі лише в останні роки, коли одяг став більш доступним.

"Раніше одяг був дуже дорогим. Коли я одружився, то за костюм довелося б заплатити цілий віз, наповнений 20 мішками рису. У ті роки одяг був настільки дорогим, що його можна було віднести в ломбард, якщо тобі потрібні були гроші", - згадує чоловік.

Чан Ваньцзи та його дружина передали в благодійні організації чимало одиниць одягу, але незатребуваних все одно залишаються сотні.

Спершу пара відчувала певну незручність, одягачи чужі речі - у цьому бізнесі це вважається неприпустимим, - але їхній онук переконав їх по-новому поглянути на одяг і показати всім, що навіть старі речі можна перетворити на модний образ і що вік - не перешкода для хорошого стилю.

"Спочатку вони цього не розуміли, - розповідає Ріф. - Вони не розуміють, що зараз модно, а що ні. Вони думали, що сучасна молодь не зрозуміє одяг, який носило їхнє покоління".

Як літнє подружжя стало зірками Instagram

Але тепер вони змінили своє ставлення.

Раніше бабуся та дідусь Ріфа ніколи не мали акаунтів у Facebook, а тепер з радістю слухають, як внук перекладає їм компліментарні коментарі, залишені користувачами під їхніми фото.

"Ви такі симпатичні, не кидайте цю справу", - написала користувачка з Лондону.

"Любов Ваньцзи і Шу-е змушують мене думати, що старіти - це не так вже й страшно", - прокоментував інший підписник.

На пенсію подружжя поки не збирається.

Як літнє подружжя стало зірками Instagram

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!