Вивезли тільки досвід: Історія переселеної до Франківська кав'ярні з Херсону


Після повномасштабного вторгнення росії і окупації Херсону, до Франківська переїхали деякі підприємці. Зокрема, власник популярної херсонської кав’ярні “Prostir coffee” Костянтин Дудченко.

Перевезти бізнес чоловіку не вдалося, але й працювати на окупантів і створювати їм картинку мирного життя теж не міг, інформує Бліц-Інфо

"25 лютого ми виїхали з Херсону. В той момент місто ще не було окуповане, але була загроза обстрілів і ми прийняли важке для себе рішення - закрити кав'ярню. Вирішили законсервувати її і не працювати, щоб не наражати працівників та відвідувачів на небезпеку. Кілька тижнів ми були в Кривому Розі, а потім прийняли рішення переїхати в Івано-Франківськ. Ми тут вже п'ятий раз. Коли раніше приїздили, то нам дуже подобалось це місто і ми думали з дружиною в майбутньому відкрити тут кав'ярню, але наші думки матеріалізувалися саме зараз",- каже чоловік.

Костянтин розповідає, хоча з собою не вдалося нічого вивезти, але вирішили, що було б доцільно відкрити у Франківську свій бізнес.

"Нам не вдалося нічого вивезти з Херсону окрім свого досвіду, знань і робочого планшету. Але ми вирішили ризикнути, відкрити тут робочі місця, платити податки, бути корисними і займатися тим, що ми любимо. Я 9 років займаюся кавою, з них 4 - як власник бізнесу. Вирішили розвиватися і робити добру справу тут. Сподіваюся, що наш бізнес буде корисний і франківцям, і переселенцям, адже ми намагаємося підтримувати одні одних, спілкуватися",- підсумовує Костянтин Дудченко.    

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!