Визнати вибори у 87 окрузі недійсними вимагають у керівництва держави депутати Калуської міськради


Провести розслідування щодо порушень українського законодавства під час довиборів нардепа у 87 окрузі, дати оцінку діям підрозділу СБУ та визнати вибори, проведені 28 березня, недійсними і оголосити перевибори народного депутата.

З такими вимогами з ініціативи депутатів від партії "За майбутнє" Калуська міська рада звернулася до керівництва держави. А зокрема до президента Володимира Зеленського, голови ВРУ Дмитра Разумкова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Депутати наголошують, що події останніх кількох тижнів, які відбувалися у виборчому окрузі 87, неможливо назвати проявом демократії, а сам процес підрахунку голосів - вільним та демократичним.

"Те, що відбувалось з 28 березня по 4 квітня 2021 року, а це перерахунок бюлетенів, встановлення результатів виборів під дулами автоматів військового спецпідрозділу, тиск високопосадовців, погрози, шантаж, мовчазна згода та бездіяльність Центральної виборчої комісії, - фактично є призначенням, а не виборами народного депутата", - йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що такої ганебної фальсифікації виборів в Україні не було з часів подій у Мукачевому у 2003 році, які логічно призвели до Майдану у 2004 році. Відтак народні обранці закликали керівництво держави мати мужність взяти на себе відповідальність та виконати свої конституційні обов'язки, забезпечивши верховенство права та дотримання прав і свобод виборців.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!