Влада до кінця року обіцяє придбати квартири сім'ям загиблих військовослужбовців в АТО


Вчора відбулась нарада під керівництвом радника Президента України Ольги Богомолець в рамках її офіційного візиту на Прикарпаття та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука з проблемних питань сімей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО, що потребують вирішення.

Родини загиблих в АТО звернулись до Ольги Богомолець з проханням роз’яснити їм законопроект про виплату одноразової допомоги родинам загиблих військовослужбовців в розмірі 609 тисяч гривень.

Зокрема, вони звернулись з питанням обіцяного владою житла для їхніх родин, оскільки Кабінет Міністрів виділив на купівлю житла 6168 гривень за 1 квадратний метр. Але таку ціну родичі загиблих вважають недостатньою, адже за їхніми словами знайти квартиру з ремонтом, так як вимагає цього Кабмін, орієнтуючись на таку вартість квадратного метра нереально, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

«Це нереально, тому що квадратний метр коштує приблизно 6 500 – 7000 тисяч гривень. І це сирець, без ніякого ремонту», - зауважили родичі загиблих військовослужбовців.

Після почутого, Ольга Вадимівна звернулась до голови облдержадміністрації Олега Гончарука із проханням посприяти у вирішенні даного питання.

«Чому б вам не вийти на забудівників вашого міста і попросити їх, щоб вони пішли на поступки та зробили для цих родин квартири з ремонтом, так щоб можна було вкластись у запропоновану Кабінетом Міністрів суму», - порадила Богомолець.

Очільник області обіцяв попрацювати над цим питанням, а Ольга Вадимівна запевнила, що через певний проміжок часу приїде подивитись, що вдалось напрацювати.

Але родичі загиблих висловили занепокоєння тим, що ці гроші повинні бути освоєні до грудня 2014 року, в іншому випадку вони повернуться назад.

Та як пояснила директор департаменту фінансів Галина Карп, ці кошти вже є на рахунках області і будуть використані за призначенням вчасно.

«В четвер у нас відбулось засідання міськвиконкому, на якому ми прийняли рішення, що ці кошти будуть використані та назад не повернуться», - запевнила чиновниця.