Власники готелю "Дністер" таки прислухались до франківців і розісклять колонаду


Підколонний простір готелю "Дністер" буде збережено для мешканців Івано-Франківська, а вітрини демонтують.

Відтак, доступ громади до колонади відновлять. Про це йдеться у відкритій заяві від власниці готелю "Дністер" Надії Лєвшакової, пише Бліц-Інфо.

"Враховуючи багаточисленні звернення громадян, які вболівають за збереження історичної спадщини та реальними словами роблять користь для міста, нами прийнято рішення, що підколонний простір готелю "Дністер" буде збережено вільним для всіх жителів та гостей Івано-Франківська, а вітрини демонтовано",- йдеться у відкритому листі.

Водночас, Лєвшакова наголосила, що податки, які сплачуються, в тому числі за територію підколонного простору, – будуть поступати й надалі в бюджет міста.

"Просимо міського голову ці податки й платежі направляти на ремонт тієї частини кам’яниці “Австрія”, що не належить до готелю “Дністер”, та має занедбаний, а місцями аварійний стан”, – додала власниця готелю.

Нагадаємо, іванофранківці були обурені, що підколонний простір готелю тепер за склом і немає вільного проходу зі сторони вулиці Шевченка. Відтак, декілька разів влаштовували протести під готелем. Очільник Франківська Руслан Марцінків підтримав людей та звернувся до Державної архітектурної будівельної інспекції з вимогою перевірити всі документи та взагалі законності перебудови готелю, як реконструкції. А ще  - створив комісію, яка вчора встановила, що за погодженням таких робіт до Департаменту містобудування та архітектури міської ради ніхто не звертався. А надані документи не підтверджують підставність здійснення робіт із заскління підколонного простору будівлі колишнього готелю «Дністер».

Зокрема, народна депутатка від Івано-Франківська Оксана Савчук також направила звернення до міністерства розвитку громад через "реконструкцію" готелю "Дністер".

Додамо, що бізнесмени також мають виконати рішення виконкому від 8 квітня про демонтаж стовпців, якими обгороджена парковка на початку вулиці Шевченка. У рішенні йдеться, що демонтувати металеві стовпці мають, особи, які їх самовільно встановили, протягом п’яти днів з дня оприлюднення рішення.

Як розвивався скандал навколо готелю "Дністер" читайте тут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!