Власники елітних авто сплатили до бюджету Прикарпаття 1,6 млн.грн. податку


За січень-жовтень 2015 року від власників елітних автомобілів обласного центру до місцевого бюджету надійшло 1,6 млн.грн. транспортного податку, зокрема: 0,3 млн.грн. – від юридичних осіб та 1,3 млн.грн. – від фізичних осіб.

Як повідомила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб  Ольга Рожко загалом івано-франківські податківці надіслали податкові повідомлення - рішення про сплату податку майже 100 власникам елітних авто. Очікувана сума надходжень від власників автомобілів - фізичних осіб складає 1,7 мільйона гривень, а від юридичних осіб – 0,5 млн.грн.

Нагадаємо, що відповідно до норм Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VIII в Україні запроваджено податок на майно, у складі якого передбачено транспортний податок. Ставка податку для легкових автомобілів з об’ємом двигуна понад 3 000 куб.см. та терміном використання до п’яти років – 25 тисяч гривень в рік.
         Звертаємо увагу, що платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації авто декларацію із розбивкою річної суми рівними частками щоквартально.
Юридичні особи сплачують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.