«Влупи пушкіним по ру*ні». За місяць у Франківську зібрали тонну російських книг


Тонну російських та російськомовних книг зібрали в Івано-Франківську в межах акції «Влупи пушкіним по ру*ні», яку оголосили в освітньо-культурному Гончаренко центрі в лютому. Зібрані у просторі книги віддали на переробку, а виручені кошти передали на закупівлю дронів для військових.

За словами директорки простору Оксани Кузьменко, акція зі збору російських та російськомовних тривала більше місяця одразу в 12 містах України, серед яких Івано-Франківськ. 

«Цю акцію запустили, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим. Цілий місяць франківці та франківки приносили книги, яким вже давно не місце на полицях», — ділиться Оксана Кузьменко. 

Зібрані у просторі книги здали на переробку: за тонну книг вдалося заробити більше трьох тисяч гривень. Їх передадуть на закупівлю дрона, який допомагатиме військовим на фронті. 

«Акція тривала з середини лютого — за цей час нам принесли близько тонни книг. Були серед них і старі радянські видання, збірки Леніна, російських письменників. Траплялися також більш сучасні книги, видані вже за часів незалежності, але написані російською мовою. Все це ми здали на макулатуру, вийшло заробити більше трьох тисяч гривень для наших військових», — додають організатори акції. 

Акція «Влупи пушкіним по ру*ні» тривала з 15 лютого до 24 березня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!