Внести зміни до генплану "попивши чаю" вже нікому не вдасться - Гайдар


Презентуючи скоригований генеральний план Івано-Франківська, головний архітектор міста Володимир Гайдар зауважив, що цей документ допоможе зупинити будівельну корупцію.

"Внесення змін у генеральний план - це ціла процедура. Після того, як ми його затверджуємо, це вже, скажемо, не той час і не та процедура доступу до генплану. У тих матеріалах, які ми оприлюднюємо, забрані елементи, які стосуються коду для службового користування", - пояснив архітектор.

Нагадаємо: корупційний "чайний" скандал 2012-го року, внаслідок якого колишній головний архітектор міста Олег Гаркот втратив посаду та отримав 2 роки умовно, стосувався злочинного коригування генплану, який на той час був закритий для доступу гроомадськості.

"Новий скоригований генплан буде відкритий і буде постійно висіти на сайті департаменту архітектури. Тобто внести зміни непомічено, десь там, "попивши чаю", нікому не вийде. А вносити зміни, згідно з процедурою, буде досить важко, бо вона відкрита, складна і багатоетапна. Тому ми правильним шляхом ідемо", - підсумував Гайдар.

Галицький кореспондент