ВО "Свобода" спростовує інформацію, щодо будівництва Олегом Тягнибоком маєтку на території заповідника


ВО "Свобода" спростовує інформацію, щодо будівництва Олегом Тягнибоком маєтку на території заповідника і називає сюжет "сумішу гебельсівщини і совєтського агітпрому".

Це чергова хвиля інформаційного бруду, який щодня виливається зі сторінок, радіохвиль та телеекранів олігархічних ЗМІ, вважають у ВО "Свобода".

Мета цієї знавіснілої дифамаційної кампанії – дискредитувати єдину дієву національну силу в парламенті. Сюжет – поза такими поняттями, як журналістські стандарти, европейські норми, професійна етика, збалансованість інформації. Все побудовано за принципом: "що більша брехня – то охочіше в неї повірять".

Журналіст Михайло Ткач уже не вперше продукує маніпулятивні сюжети про лідера "Свободи". Анонсуючи у своєму "матеріалі, що "Тягнибок будує розкішний маєток у заповіднику", автор не наводить жодного факту на підтвердження свого твердження. 

"Демонструючи недобудовану споруду, Михайло Ткач заявляє, що вона належить лідерові "Свободи". Основним "аргументом" стали слова невідомих осіб зі спотвореним голосом і розмитим зображенням, які спочатку твердять, що ця будова належить лідерові "Свободи", а згодом ті ж персонажі активно це заперечують. Відеокартинка постійно скаче, що вказує на маніпулятивний монтаж", - заявляють у прес-службі.

Єдиний документ, який демонструє Михайло Ткач, – це офіційна Декларація про доходи Олега Тягнибока.

У зв'язку з цим прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від керівництва каналу "1+1" у досудовому порядку спростувати неправдиву інформацію, поширену у програмі "Гроші" 2 вересня 2013 року.

"Офіційно заявляємо, що жодної нерухомості, крім заявленої у Декларації про доходи, у лідера "Свободи" та його родини немає. Закликаємо українських журналістів дотримуватися журналістських стандартів та не бути знаряддям у руках Банкової в боротьбі з опозицією. Залишаємо за собою право на захист честі, гідності і ділової репутації у судовому порядку", - підсумовують у прес-службі ВО "Свобода"