Водоканали Івано-Франківська та Коломиї модернізують за кошти Світового банку


Днями директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан разом з фахівцями відвідав водоканали Коломиї (Івано-Франківська область), Кам’янця-Подільського (Хмельницька область) та Івано-Франківська, які впроваджують спільний з Мінрегіоном проект «Розвиток міської інфраструктури».

Як повідомляють "Паралеллі", представники Світового банку провели зустрічі з офіційними представниками міст та оглянули об’єкти, що були модернізовані за рахунок коштів інвестиційної позики на КП «Коломияводоканал», КП «Служба єдиного замовника» та КП «Івано-Франківськводоекотехпром»: насосні станції, водозабори, каналізаційні очисні споруди, сучасні системи дезінфекції питної води, мережі водопостачання та водовідведення, диспетчеризацію технологічних процесів та систему відео нагляду. 

Кошти Світового Банку у розмірі 18,7 млн. дол. США підприємства витратили на цілі проекту та допомогли досягнути поставленої мети: зменшення споживання електроенергії та покращення якості надаваних водоканалами послуг. Планова економія електроенергії за результатами впровадження проекту на цих трьох підприємствах була визначена на рівні 15%, а сьогодні її середній результат склав 28,3%.

Всі три міста сподіваються на подальшу плідну співпрацю з Міністерством та Світовим Банком в рамках нових інвестиційних проектів: «Розвиток міської інфраструктури-2» та «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», реалізація яких розпочнеться у 2014 році.