Воїна Михайла Кушмелюка з Печеніжинської громади відзначили "Золотим хрестом"


Військовослужбовець Михайло Кушмелюк із села Малий Ключів отримав відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України “Золотий хрест”.

Про це повідомили у Печеніжинській селищній раді.

"Мужнього військового, уродженця с.Малий Ключів Михайла КУШМЕЛЮКА нагороджено високою державною нагородою «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ. Наш земляк - приклад мужності і звитяги. В лютому 2023 року мобілізований до лав ЗСУ, після місяця підготовки на полігоні тримав оборону під Бахмутом. За проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою нагороджений відзнакою "Золотий хрест", - йдеться у дописі.

 

“Золотий хрест” – відзнака, затверджена наказом Головнокомандувача ЗСУ у 2022 році. Вона входить до нагородної системи Головнокомандувача Української армії. Нагрудним знаком “Золотий хрест” нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!