Волонтер Тука став губернатором Луганської області


Президент України Петро Порошенко призначив Георгія Туку головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це він заявив на нараді з активом Луганської області у Сєвєродонецьку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кілька днів тому я розповів, що маю три кандидатури на посаду голови Луганської ОДА. Це були колишній підприємець, бюрократ і волонтер. Я зробив вибір, і мій вибір, інколи кажуть, - дуже ризикований. Але я вважаю, що нове покоління - це новий вид політики. Георгій, ти маєш повну підтримку Президента. Поки ми летіли, Кабінет міністрів схвалив подання на призначення Георгія Туки очільником Луганської ОДА. Указ буде підписано просто зараз", - сказав Порошенко.

Порошенко відзначив, що волонтерську діяльність Тука розпочав навесні 2014 року під час анексії Криму: тоді він разом із товаришами поповнював картки мобільного зв'язку українських військовиків. З часом навколо Туки об'єдналися інші волонтери, і спільнота отримала назву "Народний тил". Діяльність організації переросла у широку підтримку Збройних Сил України.

"Ще раз наголошую: нова людина, з бездоганною репутацією, з нетерпимістю до корупції, з новим мисленням, із сучасними нестандартними рішеннями, із Україною в серці. Це - Георгій Тука", - зазначив Порошенко.

Георгій Тука народився 24 листопада 1963 року в Києві. Закінчив  Київський політехнічний інститут (1986).

У 2009-2010 рр. був керівником відділу продажів ТОВ «Ен-Ті Телеком».

З 2010 по 2012 рік - директор ТОВ «Зеніт-Телеком».

З березня 2014 року займається волонтерською діяльністю, голова Громадської організації «Народний Тил».

У червні 2015 року Георгія Туку обрано головою консультативно-волонтерської ради при Головній військовій прокуратурі Генеральної прокуратури України.