Олександр Сич: Якщо існує традиція відзначати День Героїв, то держава має офіційно це зафіксувати


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час етеру на ОТБ "Галичина" розповів, чому важливо відзначати на державному рівні День Героїв.

Очільник облради зазначив, що на героїчному прикладі борців за волю України потрібно виховувати майбутнє покоління, а для цього треба День Героїв зробити загальнонаціональним, пише Бліц-Інфо.

"Герої - це найвеличніша частина нашої історії. А історія - частина нашої ідентичності, те, чим ми є, чим відрізняємось від інших націй. Тому плекати свою історію та пам'ять про героїв - це плекати свою ідентичність. Це на їхньому прикладі виховувати нове покоління. Скільки існує людство, воно воює. Це, напевно, так закладено в гени. Це означає, що скільки б не було навколо нас мирних чи не мирних народів, завжди буде небезпека для українців. І завжди треба мати тих, хто буде готовий стати грудьми на захист нашої держави. А щоб такі були їх треба виховувати на прикладі тих Героїв, що були в історії. Завтра сьогоднішня війна з московією стане історією. Можливо, люди почнуть забувати звитягу козацтва, УПА, Січового Стрілецтва, підпільників ОУН, але на свіжій пам'яті буде звитяга сьогоднішніх друзів, побратимів, рідних, які гинуть на фронті, захищаючи нас. Тому це свято є важливим",- сказав Сич.

Олександр Сич наголосив, що якщо роками у країні існує традиція відзначати День Героїв, то українська держава має офіційно це зафіксувати. Щоб пришвидшити процес, українцям потрібно підписати петицію з закликом щодо встановлення на державному рівні Дня Героїв.

"Останніх 10-15 років ми постійно в День Героїв робили різні заходи: йшли і йдемо до пам'ятників, ставимо вінки. Якщо така традиція прижилася в народі, то закономірно держава мала б вже офіційно її визнати. Я як людина, яка вчилась на юридичному факультеті, знаю, що закони - це насправді найважливіше, що існує в суспільстві. Тому якщо є така традиція, як вшановувати українських Героїв, то українська держава, будуючи себе на українській ідентичності, мала б офіційно зафіксувати День Героїв. Я дуже схвально ставлюся до петиції. Я її підписав і вважав доцільно записати відео із закликом її підтримати.

Компанія підписання петиції триває вже десь близько місяця і її підписали тільки три тисячі українців. Ще залишається 60 днів, треба набрати 25 тисяч голосів, щоб Президент розглянув цю ініціативу. Що це означає? Що у нас в країні, Галичині, Івано-Франківській області є тільки три тисячі людей, які підтримують відзначення Дня Героїв? Та в нас тих, хто піариться на цій даті є в сотні разів більше. Це означає тільки одне, даруйте за жорсткий вислів, яловий український патріотизм. Більше говорити, аніж робити. У нас люди звикли, чим більше пишних фраз вони висловлюють, тим більше вони патріоти та націоналісти. Всі ті, що йшли до пам'ятника Коновальцю, всі ті, що виступали в ефірах, всі ті, що писали дописи, всі ті що лайкали їх... А це сотні тисяч людей. Звертаюсь до прикарпатців: приділіть 10 хвилин часу, зайдіть на сайт та підпишіть петицію",- закликав очільник.

Підписати петицію можна за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!