"Вовчиха": Франківців кличуть на прем’єру вистави про відносини між матір’ю та донькою


Сьогодні, 25 січня, в драматичному театрі імені Івана Франка розповіли про прем’єрну постановку режисера Назарія Паніва за новелою Ольги Кобилянської «Вовчиха».

Дія вистави зосереджується на взаєминах матері та доньки, і наскрізною темою є проблемність гіперопіки, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Постановку роблять в пам’ять про Олега Вергеліса - заслуженого журналіста України, театрального критика і мистецького оглядача, друга Франківського драмтеатру, керівника літературно-драматургічної частини. Адже це була саме його ідея, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами режисера постановки Назарія Паніва, вистава дещо відрізнятиметься від оригінального твору Ольги Кобилянської.

«Нам захотілось показати актуальність, яка описана у творі і яку ми можемо бачити у сьогоденні. Також акцентували увагу на гіперопіці, взаєминах матері і доньки, нерозумінні потреб одна одної та нездатності щиро поговорити. Нашою постановкою ми хочемо порушити ці теми, дати сили начебто в простому - поговорити відверто і щиро один з одним»,- пояснює Панів.

Виконавиця ролі доньки Мар’яна Вінтоняк зазначає, що теми, які підняли у виставі, відгукнуться чи не в кожного глядача.

«Сподіваюсь, що ті діти, підлітки та батьки, які прийдуть на виставу, зрозуміють що в будь-який момент можна сказати, що тебе болить. Будемо сподіватись, що вистава буде для когось уроком, а для когось можливістю врятувати відносити у сім’ї»,- ділиться акторка.

Директор драмтеатру Ростислав Держипільський додав, що це буде третя поспіль прем’єра за творами українських класиків.

«Останні наші три прем’єри поставлені за творами українських класиків. Як ви знаєте, всі твори російських класиків ми викинули з репертуару. Нам справді втюхували, що російська культура крута. Але це не так. Наш великий скарб - це українська драматургія. Вона багатошарова, сучасна, філософська. Тож ми намагались по-новому подивитись і по-новому переосмислити всі твори, зокрема «Вовчиху»»,- наголосив Держипільський.

Вистава відбудеться 27 і 28 січня о 18:00 на камерній сцені.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!