ВР збільшила штрафи для водіїв і пішоходів. Як голосували нардепи з Прикарпаття


Верховна Рада підтримала проект закону щодо посилення відповідальності за порушення ПДР. За відповідне рішення проголосували 325 народних депутатів.

Законопроект №2695 передбачає посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, законодавчо закріплює можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису, з обов’язковим долученням таких матеріалів до протоколу про адміністративне правопорушення, а також передбачає можливість зупинки транспортного засобу поліцейським з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Проект закону передбачає збільшення штрафів за низку адміністративних правопорушень. Серед них найважливіші:

▪️ За перевищення максимально дозволеної швидкості більше, ніж на 50 км/год – з 510 грн до 1700 грн.

▪️ За залишення місця ДТП, з 255 грн до 3400 грн, а також передбачено можливість позбавлення права кермувати авто на строк до 1 до 2 років.

▪️ Передбачається, що за кермування в стані алкогольного сп’яніння порушник повинен сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а також він буде позбавлений права кермувати транспортними засобами строком на 1 рік.

▪️ Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу, чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у невстановленому для цього місці, закритим іншими предметами, в тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів, перевернутим чи неосвітленим, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, розмір штрафу за новим законом збільшується з 170 грн до 850 грн.

Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила як голосували за цей закон обранці від Прикарпаття.

З мажоритарників “За” проголосував лише Андрій Іванчук.

Утрималися: Олександр Матусевич та Оксана Савчук.

Не голосували: Ігор Фріс та Володимир Тимофійчук

Відсутній: Едуард Прощук

Серед нардепів, які пройшли по списку, свій голос “За” віддали: Олег МарусякВасиль Мокан, Оксана Вінтоняк, Роман Мулик та Олег Синютка. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!