Всесвітній день без хутра: Франківців кличуть на перегляд документального фільму


У п’ятницю, 27 листопада, в Івано-Франківську, та в інших містах України (Львів, Київ, Запоріжжя, смт Покровське) пройдуть заходи до Всесвітнього дня без хутра, які мають на меті привернути увагу до жорстокості хутрової індустрії та закликати споживачів не робити необдуманих покупок в цей день.

В Івано-Франківську пройде показ документального фільму «Inside Fur» (Всередині хутра), що знятий активістами Скандинавії. Фільм показує справжнє обличчя хутрової промисловості та транслюватиметься мовою оригіналу з російськими субтитрами й триватиме 57 хвилин. Початок о 18.30. Місце проведення: Молодіжний центр «Параграф». Організатор події: Міжнародна зоозахисна ГО «Відкриті Клітки Україна».

«Хутро вже давно не актуальне, адже, по-перше, існує набагато функціональніший, екологічніший та етичніший одяг зі штучних матеріалів, а, по-друге, це — не модно. Понад 1000 всесвітньо відомих брендів відмовились від цієї невиправданої жорстокості» — розповідає активістка ГО «Відкриті клітки Україна» Андріана Федевич.

Традиційно, ще з 60-х років, четверта п’ятниця листопада має назву «Чорної п’ятниці». До нас ця традиція прийшла відносно недавно, у 2000-х з США. В цей день в Штатах стартує перед різдвяний розпродаж. В Україні, зазвичай, знижки починаються ще з понеділка і рідко сягають хоча б 50%, проте кожного року все більше мереж роздрібної торгівлі беруть участь у цьому розпродажі та закликають споживачів купувати ще більше.

Поряд з цим, ще у 80-х, в ти ж же Штатах шалені знижки супроводжувалися протестом, що закликав відмовитися від купівлі хутряних виробів. Саме тоді офіційно з’явилася «П’ятниця Без Хутра» (Fur-Free Friday) акція, що закликає не купувати речі (які можливо й не знадобляться) тільки через те, що на них пропонуються знижки. Так званий рух проти конс’юмеризму.  Адже, по суті, це —  спонсорство жорстоких вбивств.

Посилання на подію тут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!