ВВП зменшився на половину. Прикарпатців закликають відновити роботу, щоб втримати економіку на плаву


Прикарпатський бізнес і підприємства закликають відновити роботу, щоб поповнювати економіку в умовах війни.

Як зауважив під час брифінгу голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, ворог використовує можливості для створення стану гуманітарної катастрофи в Україні. Тому він намагається бомбити нашу цивільну інфраструктуру, створювати ситуацію хаосу, паніки тощо, інформує Бліц-Інфо.

" В нас в області сьогодні є дві важливі, але взаємопов'язані проблеми. Перша - наша економіка повинна функціонувати. Друга - ми повинні надати максимальне сприяння переселенцям у забезпеченні їх засобами для проживання, харчування і засобами першої необхідності. Чому вони взаємопов'язані? Тому, що виробляючи ту продукцію, дефіцит якої вже завтра може бути наявним на території нашої області, ми тим самим помагаємо і переселенцям. Звичайно, у нас теж тривожний час, але він не порівняно такий, як на передовій. Тому хоч і є небезпека, але ми закликаємо наші підприємства, установи, дрібний і середній бізнес працювати, щоб підтримати на плаву економіку",- каже очільник облради.

За словами Олександра Сича, ми не можемо змарнувати накопичені раніше ресурси, проїсти їх, а потім сподіватися тільки на гуманітарну допомогу заходу. Треба працювати і утримувати економіку на плаву.

"Вже зараз, у порівнянні з мирним часом, наш ВВП зменшився на половину. Тому ми закликаємо всіх відновити функціонування економіки, тим самим дати можливість місцевим людям і переселенцям працювати, та поповнювати свої ресурси. А ще потрібно мудро використати потенціал тимчасово переміщених осіб для підйому нашої економіки",- переконаний очільник обласних депутатів.

Також Олександр Сич наголосив аграріям, щоб готувалися до посівної кампанії і продумали нову логістику, зважаючи на ситуацію. 

"Очевидно, що аграрії вже від сьогодні повинні думати, як будуть її проводити і як налагодити нову логістику, щодо забезпечення всіма необхідними засобами для успішного її проведення",- наголосив Сич. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!