Виставку "Я хочу жити у якісному світі" відкрили у Івано-Франківську


Сьогодні, 23 жовтня у фортечній галереї "Бастіон" відкрили виставку робіт учасників регіонального етапу щорічної Національної виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі"

Вже стало доброю традицією щороку у жовтні відзначати переможців та лауреатів регіонального етапу Національної виставки-конкурсу дитячого малюнка "Я хочу жити в якісному світі", яка  відбувається під патронатом Президента України, а організовується та проводиться на загальнодержавному рівні Департаментом технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Метою щорічного проведення  Національної Всеукраїнська виставка-конкурс дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі”  є формування у свідомості дітей — наймолодших споживачів суспільства — асоціативного уявлення  про якісну, безпечну продукцію, а також популяризації руху  за підвищення якості життя в Україні.

В рамках  проведення конкурсу юні художники  Прикарпаття віком від 5 до 17 років мали чудову нагоду  реалізувати власні творчі здібності і таланти  та  представити наш регіон у Києві під час проведення Національної виставки.  

Цього року конкурс проводиться вже в дванадцяте. У 2015-му до участі у ньому було заявлено 150 робіт, які  виконувались у номінаціях  "Я пізнаю якісну продукцію ”, “Ми – архітектори якісного світу ” та “Кращий плакат на споживчу тематику” за відповідними трьома віковими категоріями.

Активними учасниками конкурсу стали учні Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості, Івано-Франківської міської дитячої екологічної станції, Міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (м.Івано-Франківськ),  Тлумацького Будинку дитячої та юнацької творчості, загальноосвітніх шкіл міста Івано-Франківська та гімназії №2.

Найбільше малюнків було представлено у віковій категорії 9-12 років, а найпопулярнішою виявилась номінація “Ми архітектори якісного світу”.

Оцінювали роботи конкурсантів представники міського виконавчого комітету, ДП"Івано-Франківськстандартметрологія", Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості за наступними критеріями: актуальність і повнота розкриття теми, рівень володіння технікою виконання, творчий підхід, охайність роботи та старанність.

 Загалом було відзначено 48 учасників регіонального етапу конкрусу, а 9 робіт дітей-переможців вже направлені до ДП«УкрНДНЦ» (м.Київ) для участі у загальнодержавному етапі  Національної виставки-конкурсу, фінальні заходи якої відбудуться у листопаді 2015 року в м.Києві

Роботи переможців національного етапу згодом будуть розміщені у кольоровому щорічному каталозі дитячих малюнків.