Як Азаров розплакався в трубку Дмитру Медведєву


Ще ніколи, жодного прем'єра не проводжали з такою радістю, як Миколу Азарова. Навіть після відставки Павла Лазаренка не було такої кількості нетверезих чиновників Кабінету міністрів.

Ще в понеділок, на так званому малому Кабміні ніхто не очікував, що відставка таки відбудеться. Більше того, навіть після того, як Азарова змусили написати заяву, половина фракції ПР в парламенті шушукалася про великий стратегічний хід Януковича, який не підпише указ про звільнення і знову розведе опозицію, пише Espreso.tv.

Про те, що відставка неминуча стало зрозуміло після того, як прес-секретар премьєр-міністра Росії Дмитра Медвєдєва заявив, що відбулася телефонна розмова Азарова і Медведєва (дзвонив Азаров). За скупими словами з повідомлення прес-служби, звичайно важко побачити реальну розмову. Але її можна прекрасно уявити, тим більше, що клерки в Кабміні передають із уст в уста одну новину: «Азаров дзвонив в Москву, сподіваючись, що росіяни допоможуть йому утриматися в кріслі». Звичайно, багато хто вважає, що це народна міфотворчість, але факт залишається фактом – жоден премьєр, коли його відправляли у відставку, за годину до указу Президента не дзвонив ні в Росію ні в США і не розповідав тамтешнім керівникам про свої плани.

Як тут не згадати, що ще два місяці тому Азаров укріпився настільки, що міг привселюдно вичитувати Сергія Арбузова. Більше того, Росія визначила саме його, як головного переговорника і він уже приміряв на себе лаври головного інтегратора. Правда, тут слід зазначити, що визначивши Азарова головним переговорником, росіяни відкрито знущалися і над Януковичем зокрема, і над українцями взагалі.

Як би там не було, Азаров зробив свій “дзвінок другу”. Друг, відразу ж, від імені свого прес-секретаря, розповів про цю розмову світові (прес-секретар Азарова нічого світові не сповіщав).

І останнє. Якщо вчора в Кабміні було свято, то вже сьогодні в штабі ПР наступає траур. Азаров переїздить туди працювати. Можна лише здогадуватися, як мило будуть співпрацювати Микола Азаров та заступник ПР з питань ідеології  Борис Колесников. Вони відпочивали один від одного цілий рік.