Як Брошнів-Осада святкувало день селища


Селище Брошнів-Осада на Рожнятівщині вразило величністю святкування двох нероздільних дат — дня селища та Дня працівника лісу. Особливістю стало те, що було чимало новизни, особливо в облаштуванні місця святочного дійства. Дітям купували барвисті українські віночки, і від цього Брошнів-Осада виглядав, мов у вишиваному намисті. На велелюдний захід усіх скликав духовий оркестр. Ще зранку на недільному Богослужінні місцевий священик о. Володимир Майка привітав жителів селища, а відтак всі помолилис

Про розвиток населеного пункту — промислового і прогресивного — розповів селищний голова іван Шикеринець і привітав зі святом ветеранів лісової та деревообробної галузі, нинішніх робітників і підприємців, і навіть тих, що наразі виховуються у дитсадках і за ними, як кажуть, майбутнє, подякував місцевим благодійникам і меценатам, керівництву районної ради та райдержадміністрації за сприяння в соціально-економічному розвитку населеного пункту, пише "Галичина".

«Та головне у селищі — люди, які творять славу Брошнева-Осади», — зауважив голова РДА Микола Філіпович і привітав жителів селища й працівників лісової галузі, наголосивши, що Брошнів-Осада є перспективним у розвитку, 75% виробництва якого базується на лісовій та деревообробній галузі. 
Брошнівосадівець голова районної ради Назарій Іванів, вітаючи громаду, звернув увагу на важливість і необхідність єднання людей у вірі і передав землякам вітання від народного депутата України жителя Брошнева-Осади Анатолія Диріва. А від імені голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка селище привітав директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Каліфіцький. 

ѕА довкола вирувало свято — цікаве й нове. Сергій Дишловий демонстрував майстер-клас із вирізьблювання дерев’яної скульптури, і в руках майстра колода перетворилася на велику сову. Хтось оглядав квіткові композиції, а хтось підходив до справжнього майстра-гончара Василя ігошина з Косівщини, який ліпив з глини глечики і розповідав про своє ремесло. А скільки радості було дітворі від різноманіття розваг! Особливо — від польоту на справжнісінькій повітряній кулі, з висоти якої можна було побачити Брошнів-Осаду. А закінчувалась забава концертом з участю місцевих талантів, відомого співака Василя Мельниковича та народної артистки України Лілії Сандулеси.