Як і що найвигідніше продавати в інтернеті?


Торгівля в інтернеті далеко не у всіх продавців йде гладко. Чому ж у деяких товар лежить місяцями, а оголошення не набирають кількість переглядів, а інші ледь виставлять річ на продаж, як на неї тут же вишиковується черга?

За допомогою даних майданчику з продажу одягу та інших товарів в інтернеті Shafa.ua ми вирішили розібратися в цьому питанні докладніше.

Які товари мають найбільший попит?

Ось список з найбільш продаваних через інтернет речей.

1) Електроніка. Телефон, який ви змінили на новий, але який ще відмінно функціонує, сміливо можна виставляти на продаж, адже багато хто намагається придбати такі товари як можна дешевше. Те ж стосується комп'ютерної техніки, ноутбуків і планшетів, ігрових консолей і відеоігор. Єдине, що вся електроніка повинна бути в гарному робочому і справному стані.
          

2) Побутова техніка. Приблизно так само виглядає ситуація і з побутовою технікою, як з дрібною, так і великою. Непотрібний вже холодильник, плита, пральна машина, а також блендери, мультиварки, техніка для догляду та інші прилади можуть користуватися попитом, знову ж таки, для тих, хто бажає заощадити. Також в багатьох випадках несправну техніку можна продати майстрам і ремонтним фірмам на запчастини.
          

3) Одяг, взуття, аксесуари. Сьогодні все більше людей купують одяг саме в інтернеті, адже це просто, швидко і зручно. І в мережі можна знайти речі набагато дешевше, ніж в звичайних магазинах, що особливо актуально в умовах економічної кризи. Якщо у вас є речі, які ви надягали лише раз, і більше не збираєтесь носити, можна спробувати їх продати онлайн.
          

4) Товари для дітей, іграшки та дитячий одяг. Діти ростуть дуже швидко, а тому багато       речей, які ви купили в минулому сезоні для своєї дитини, в поточному вже можуть бути малі, а іграшки — не цікаві і неактуальні. Такі товари,природно, в ідеальному стані, теж можна продавати — вони користуються хорошим попитом.
          

5) Антикваріат та колекціонування. Раритетні меблі, картини, предмети інтер'єру з великою і тривалою історією можуть користуватися великим попитом. Це ж стосується і досить специфічних предметів колекціонування — марки, книги, газети і журнали, пластинки, монети і т.п. Єдине, що такий товар вартує розміщувати на спеціалізованих сайтах і спільнотах колекціонерів.

 

Корисні поради з продажу товарів через інтернет

 

Порада № 1: визначившись з тими товарами, які ви хочете продати, виберіть сайт, на якому розмістите оголошення

Це можуть бути і соціальні мережі — тут потрібно буде створити власну сторінку для продажу, групу або співтовариство. На майданчиках з розміщення оголошень, таких як Shafa.ua, найзручніше продавати одяг, взуття, аксесуари, косметику і парфумерію, а також товари для дому. Є спеціальні сервіси, створені для реалізації побутової техніки, будь-яких послуг і навіть з продажу нерухомості та автомобілів.

 

Порада № 2: обов'язково визначитеся з оптимальною ціною

Якщо ви не орієнтуєтеся в тому, яку ціну призначити, перегляньте подібні оголошення, пошукайте такі ж товари в мережі. Пам'ятайте, що інтернет — це сервіс економних покупок, а тому потенційні покупці завжди будуть в першу чергу дивитися саме на ціну, а потім вже читати про відмінний стан, найвищу якість та інші переваги вашого товару.

Порада № 3: грамотно оцініть попит на ваш товар

Чим більше подібних на ваші товарів буде в мережі або на конкретному майданчику з розміщення оголошень, тим нижче повинна бути ваша ціна. Інакше попиту на речі просто не буде. Починати моніторити попит і пропозицію потрібно на тих майданчиках, на яких ви і збираєтесь розміщувати власні оголошення. Можна забити назву товару і в пошуковик, і шукати його таким чином.

Порада № 4: правильно подайте ваш товар

Це означає, що ви повинні і сфотографувати, і описати його як можна більш вигідно. Красиві і, головне, якісні фото, зображення з усіх ракурсів, фото з приємними фільтрами, відповідним фоном і навіть написами можуть виділити ваше оголошення з потоку однотипних. Опис також має бути максимально докладним і детальним, із зазначенням всіх нюансів, якщо вони присутні.

Порада № 5: тримайте постійний зв'язок з потенційними покупцями

Намагайтеся бути завжди на зв'язку з потенційними клієнтами, які цікавляться товаром. Будьте готові відповідати на безліч питань про стан товару, розмірах, нюансах, причини продажу, а також будьте готові зробити ще додаткові фото при необхідності. Чим краще ваша комунікація з покупцем, чим приємніше ваше спілкування, тим більше шансів продати товар швидко і найбільш вигідно.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!