Як нардепи з Прикарпаття голосували за пільгове розмитнення «євроблях»


Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні ухвалила закон, яким встановлюється пільгова ставка для розмитнення автомобілів на єврономерах.

За схвалення законопроєкту №4643-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби"в другому читанні та в цілому проголосували 235 народних депутатів, пише Бліц-Інфо з посиланням на Укрінформ.

Документ встановлює, що протягом 180 днів після набуття чинності законом сума акцизного податку визначається платником податку, на якого поширюється дія пункту 98 розділу ХХІ Прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України, за ставкою, визначеною за формулою: Ставка = Ставка базова + Vе + Fе (де "Ставка базова" - ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу, що визначається, виходячи з кількості років, що минула з року виготовлення авто до року визначення ставки податку, та становить від 0 до 150 євро, а Vе – ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу, що визначається множенням об’єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного авто в куб. сантиметрах на коефіцієнт, а Fе – ставка податку в євро за 1 штуку транспортного засобу).

При цьому передбачається, що дія закону не поширюється на авто, які не відповідають стандарту "Євро-2" та на машини, ввезені після 31 грудня 2020 року. Запропоновані норми також не застосовуються до транспортних засобів з року випуску яких минуло більш ніж 5 років, а також призначених для перевезення 10 осіб i більше та до мотоциклів, мопедів і велосипедів.

Закон набере чинності наступного дня після його опублікування та буде введений в дію через один місяць з дня набрання чинності. 

Також Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України", який звільняє від штрафних санкцій власників авто на єврономерах, які були ввезені до кінця 2020 року за умови одноразової сплати п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За законопроєкт №4644-д у другому читанні та в цілому проголосували 237 народних депутатів.

Кореспондентка Бліц-Інфо перевірила як голосували за ці закони обранці від Прикарпаття.

“За” проголосували мажоритарники: Ігор ФрісЕдуард ПрощукОлександр Матусевич та Володимир Тимофійчук.

Не голосував за жоден з двох законопроєктів Андрій Іванчук.

Відсутня під час голосування була тільки нардепка  Оксана Савчук.

Серед нардепів, які пройшли по списку, свій голос “За” віддали: Олег МарусякВасиль Мокан, Оксана Вінтоняк та Роман Мулик. 

Утримався від голосування Олег Синютка.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!