Як правильно вибрати м’ясо для шашлику


Шашлики – головний атрибут відпочинку на природі. Ця страва у всіх асоціюється з весняним або літнім настроєм, сонцем, зеленою травою і приємним запахом багаття.

Фраза «їдемо на шашлики» найчастіше означає приємне проведення часу на свіжому повітрі разом з друзями і близькими.

Шашлики можна готувати з абсолютно будь-якого м'яса, але найбільш смачні виходять з баранини, свинини або яловичини, йдеться на сайті Центрального ринку.

Отож, з’ясуємо, з яких частин вийде найкращий шашлик?

Шашлик з баранини вийде смачним, якщо взяти м'якоть з задньої ноги, корейку або вирізку. Реберця баранячі для шашлику використовують, але не дуже часто. Однак, якщо ви любитель кісточок, спробувати можна.

Для шашлику зі свинини найкраще взяти ошийок – це частина туші, розташована уздовж хребта на шиї. Тут прожилки жиру рівномірно розподілені в м'ясі. Такий шашлик буде м’яким і соковитим. Також можна використовувати вирізку, корейку, ребра.

Більш сухим вийде шашлик з окосту – частини туші з невеликою кількістю жиру. Цю частину свинини краще гарненько замаринувати. 

Взагалі, свинина добра тим, що з багатьох її частин можна приготувати смачний шашлик. Питання лише в тому, як і протягом якого часу маринувати м'ясо.

На відміну від свинини, шашлик з яловичини може вийти жорстким. Через це яловичина вимагає більш тривалого маринування.

Якщо ви вирішили смажити шашлики саме з цього м'яса, то краще взяти яловиче філе або груднину. Задня нога яловичої туші також придатна для приготування шашлику, проте використовувати рекомендується тільки внутрішню частину або ж окремі місця з тонкого і товстого краю.

З яловичих сортів м'яса кращим вибором для шашлику вважається телятина.

На Центральному ринку завжди найбільший в Івано-Франківську вибір свіжого м’яса. М’ясний відділ знаходиться на другому поверсі нового корпусу. Тут можна придбати не тільки свинину, а й телятину, баранину та інше м’ясо. Також на вибір є сало, ребра, свинячі шкурки, ноги на холодець та навіть цілі свинячі голови.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!