Як приготувати смачні оладки вдома: прості рецепти


Легкі способи приготування, які повинна знати кожна господиня.

Оладки – це товсті м'які коржики з пшеничного борошна, смажені на сковороді. Основна відмінність оладок від млинців – розмір і товщина: оладки менше в діаметрі, але товщі. Також сьогодні нерідко печуть оладки або смажать з використанням маси з натертих овочів, пише УНІАН.

Оладки: класичний рецепт

Оладки на кефірі рецепт / фото ua.depositphotos.com

Оладки на кефірі рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

Борошно – 200 г

Кефір – 250 мл

Цукор – 2 ст. л.

Сода – 0,5 ч. л.

Сіль – 0,5 ч. л.

Яйця – 1 шт.

Спосіб приготування: Яйце збиваємо в глибокій посудині з цукром і сіллю в легку піну. В яєчну суміш вливаємо трохи підігрітий кефір. Ще раз все перемішуємо. Далі просіваємо борошно з содою. Замішуємо тісто віночком. Розігріваємо олію на сковороді. Вливаємо в неї оладки столовою ложкою. Запікаємо оладки з обох боків до золотистого кольору.

Оладки з кабачків

Оладки з кабачків рецепт / фото ua.depositphotos.com

Оладки з кабачків рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

Кабачки – 600 г

Яйця – 2 шт.

Борошно – 50 г

Часник – 1 зубчик

Сіль – 1 ч. ложка

Спосіб приготування: Готуємо всі необхідні інгредієнти. Кабачки ретельно миємо й відрізуємо плодоніжки. Очищаємо зубчик часнику. Трьом кабачки на крупній тертці. Перекладаємо кабачки терті в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо їх віддавати сік на 10 хвилин. Сіль допоможе кабачків швидше виділити рідина. Коли це станеться, кабачки потрібно буде вичавити. Тим часом зробимо тісто. Змішуємо яйця з борошном, додаємо тертий на дрібній тертці часник і перемішуємо до однорідності. Додаємо до кабачків зроблене раніше тісто і добре перемішуємо до однорідного стану. Випікаємо до золотистого кольору з двох сторін.

Оладки з гарбуза

Оладки з гарбуза рецепт / фото ua.depositphotos.com

Оладки з гарбуза рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

Яйце – 2 шт.

Кефір – 0.5 ст.

Борошно – 1 ст.

Сіль – щіпка

Гарбуз – 400 г

Спосіб приготування: Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки. Нарізаємо ножем на кубики невеликих розмірів. Печемо або тушкуємо, щоб вона стала м'якою. З'єднуємо гарбуз з яйцями, кефіром, борошном, розпушувачем, солимо. Добре все перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися, не залишалося грудок борошна. На сковороду наливаємо трохи олії, чекаємо, коли вона нагріється. Беремо столову ложку, викладаємо невеликими порціями на сковороду. Смажимо оладки з гарбуза до утворення рум'яної скоринки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!