Як прикарпатські нардепи голосували за закон "під Луценка-прокурора"


Сьогодні, 12 травня, парламент ухвалив закон про реформу прокуратури (№4645), який дозволяє людині без юридичної освіти очолити Генпрокуратуру.

За проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України проголосували 258 нардепів. В основному голоси віддали депутати з "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" та депутатських груп "Відродження" і "Воля народу". Водночас, 58 голосували проти, а ще 10 - утримались.

Прикарпатські депутати голосували так: представники фракції БПП Довбенко, Матвієнко та Соловей проголосували "за", також підтримали закон всі "фронтовики" - Бабій, Дирів, Шкварилюк та Тимошенко. "За "голосував і укропівець Шевченко. І лиш Дерев'янко натиснув кнопку "Проти".

Слід зауважити, Петро Порошенко підписав ухвалений парламентом закон вже через дві години і за даними ЗМІ вже ввечері привезе до парламенту подання на генпрокурора. Очевидно, це буде очільник фракції БПП Юрій Луценко. Адже саме під нього і вносили зміни до закону, бо він не має юридичної освіти.

Треба додати, що цей закон викликав багато критики у експертів, які вважають неприпустим переписувати закони під потрібну владі особу.

Як відомо, раніше 10 травня Рада провалила голосування закону "під Луценка"