Як вберегти малюка в період спеки: поради педіатра


Більшість з нас тяжко переносять період спеки, але ледь не найбільша проблема виникає у немовлят, адже їх організм не навчений адаптуватися до умов спеки. Неправильні дії батьків можуть призвести до перегрівання малюка. Тому важливо запам’ятати кілька простих і важливих правил, щоб не нашкодити дитині.

Радить Федорів Марія Іванівна – лікар неонатолог, педіатр медичного центру Оксфорд Медікал.

Правило 1: зніміть шапочку!

У лікарів починає боліти серце, коли при температурі 30 градусів мами одягають малюкам шапочку, керуючись думкою «аби не продуло», «аби вуха не простудити» і тд. Закликаю: при температурі від 20 градусів не потрібна шапочка, адже це тільки призведе до перегрівання голівки малюка, через що він буде млявим та сонним. А отити та інші захворювання не пов’язані з вітром, а з інфекцією.

Правило 2: прогулянки в «пік» спеки – табу!

Найбільша активність сонця – з 11 до 16 години, краще у цей час не виходити на прогулянку під сонцем, а залишитися у гарно провітрюваному приміщенні.

Правило 3: вода для дитини – обов’язково!

Порівняно з іншими періодами року, в літню пору дитина втрачає значно більше рідини, з потом та випаровуванням. Часто батьки не помічають зневоднення у малюка. Тому рекомендовано навіть з 3-місячного віку давати дитині потрохи дитячу воду кімнатної температури.

Правило 4: змінюйте підхід до гігієни малюка!

Оскільки при високих температурах дитина набагато частіше пітніє, то батьки частіше виявляють пітничку – висипання на тілі, попрілості в складочках. Тому бажано щоденно купати дитину і кілька разів на день протирати шкіру змоченими серветками.

Щоб уникати перегріву, варто купати у дещо холоднішій водичці – 32-33°С, і після купання змащувати тіло не олійкою, а молоком для догляду за дитячою шкірою.

Правило 5: повітряні ванни – обов’язково!

Літо – ідеальна пора, щоб провітрювати дупцю J Повітряні ванни є ідеальною профілактикою попрілостей, перегрівання органів малого тазу і пітнички. Кілька разів на день рекомендовано бути без підгузника.

Правило 6: комфортний одяг для малюка!

Запам’ятайте: одяг для малюка повинен бути легким, вільним, без металевих елементів, з натуральних дихаючих тканин.

Бажаю, щоб ваші дітки росли здоровими та щасливими!



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!