Як відзначатимуть 103-у річницю бою під Крутами у Рогатинській громаді


Сьогодні відбувся оргкомітет з відзначення 103-ої річниці бою під Крутами у Рогатинській громаді. Варто зазначити, що цьогоріч вирішено вшановувати цю історичну подію у дещо іншому форматі та з дотриманням карантинних норм.

У Рогатинській громаді заплановано провести низку цікавих заходів, серед яких перегляд фільму, флешмоб і навіть перформанс на залізничній станції «Рогатин», інформує міська рада.

Як зазначила у ході засідання член оргкомітету Ольга Рибій, у рамках урочистостей 103-ої річниці бою під Крутами у Рогатинській громаді стартує флешмоб «Коли стають до зброї діти, народ цей – не перемогти!».

Охочим взяти участь у ньому необхідно виконати дві умови:

1.Зробити одну добру справу, присвячену Героям Крут.

Прибери пам’ятник полеглим героям, могили Січових стрільців, пам’ятник Борцям за волю України у своєму населеному пункті або запали лампадку чи поклади до них квіти. Відтак зроби фото й пошир його у соціальних мережах Фейсбук й Інстаграм з хештегами:

#мояісторіяКРУТИ, #Рогатинська_громада_памятає_історію_Крут

2.Подивися українське кіно Олексія Шапарєва «Крути 1918» та порадь його друзям в соцмережах.

Варто зазначити, що 29 січня о 15:00 год в Рогатинській центральній бібліотеці відбудеться трансляція цього фільму. Охочим переглянути стрічку вдома - рекомендуємо перейти за посиланням.

Вартий уваги також і захід, що відбудеться у п’ятницю, 29 січня, на залізничній станції «Рогатин». Учасники перформансу «Коли стають до зброї діти, народ цей – не перемогти!» матимуть можливість поглянути на історичну подію очима молоді. Герої бою під Крутами промовлятимуть на станції вустами однолітків-сучасників.

Розпочнеться захід об 11:00 годині біля пам’ятника Борцям за волю України. Після покладання квітів і лампадок до місця пам’яті загиблим за волю держави, колона вирушить на залізничну станцію «Рогатин».

Вшановуючи подвиг «Перших кіборгів», у храмах Рогатинської громади також буде відслужено поминальні панахиди. 29 січня стартуватиме й спільна онлайн-виставка історико-краєзнавчого музею «Опілля» та Українського інституту національної пам'яті, приурочена бою під Крутами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!