Як війна змінить IT-ринок України? Опитування від Львівського ІТ Кластеру


Повномасштабний наступ росії вплинув на ІТ-сферу. Сьогодні важливо розуміти наскільки значним є цей вплив, як він змінить не тільки технологічну сферу загалом, а й життя кожної ІТ-компанії.

Львівський ІТ Кластер запускає дослідження IT Research Resilience. Воно має на меті дослідити, як війна змінить ІТ-ринок України.

Результати дослідження дозволять компаніям напрацювати подальшу стратегію роботи, яка відповідатиме актуальній ситуації в індустрії та країні.

Дослідження міститиме актуальну інформацію, яка є необхідною для планування подальшої діяльності кожної компанії, зокрема про:

те, як війна змінює ландшафт ІТ-ринку та аналіз де в Україні потенційно можуть з’явитися нові тех-хаби;

репрезентативні дані про міграційні настрої та плани IT-працівників, зважаючи на кілька можливих сценаріїв завершення війни: чи залишаться вони в Україні, чи готові повертатися до своїх міст або ж готуються до виїзду за кордон;

соціально-демографічний профіль спеціалістів, який серед іншого, дозволить простежити як війна вплинула на рівень доходів;

як трансформувалася структура компаній за розміром людського капіталу під час війни;

зміни, які відбулися на ринку праці після 24 лютого та що його чекає у майбутньому;

тимчасовий економічний ефект у регіонах, куди під час або на час війни переїхали ІТ-спеціалісти.

Зараз, в межах IT Research Resilience, триває збір відповідей від керівників та працівників ІТ-компаній. Заохочуємо вас поширити анкету серед своїх працівників, особливо тих, хто був релокованим з інших областей України до нашого регіону.

Ще один важливий етап дослідження – опитування СЕО компаній. Це дозволить дослідити зміни у компенсаційній політиці компаній та ряд інших показників, які окреслять наскільки значним є вплив війни, як він змінить не тільки технологічну сферу, а й життя кожної ІТ-компанії. Це допоможе ІТ-компаніям швидше адаптуватися до нових реалій.

Заповніть, будь ласка, цю анкету до 23 травня 2022 включно. Це займе близько 15-20 хвилин.

Пройти опитування для СЕО можна за цим посиланням.

Долучайтеся до опитування, долучайте ваших працівників. Адже якісна аналітика – це теж свого роду броня, яка допоможе нам захистити бізнес та підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій в Україні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!