Якою буде ціна газу для прикарпатців у березні?


Стало відомо, скільки прикарпатці платитимуть за газопостачання у перший місяць весни.

Так, ТОВ "ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ ЗБУТ" анонсував ціну 6,99 грн за кубометр. Тобто, вартість буде такою ж, як у лютому. Нагадаємо, ціну знизили після масових протестів українців. За рішенням Уряду, вартість газу за куб не може перевищувати 6.99 гривень. Щоправда, обмеження діють лише на цей опалювальний сезон.

"Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2021 №25 продовжуватиме здійснювати постачання природного газу і з 1 березня 2021 року за ціною 6,99 грн/м³ з урахуванням ПДВ, що дорівнює 0,66090 грн/кВт*год (на основі даних про значення вищої теплоти згорання за період з 1 по 22 число місяця, отриманих від Оператора ГРМ)", - кажуть у компанії.

А от газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила березневу ціну на газ у розмірі 6,86 гривні за кубічний метр з ПДВ та без вартості розподілу. Зазначається, що для клієнтів компанії, які оформили тарифний план "Річний" торік, вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн або 6,45 грн відповідно до умов договорів.

Нагадаємо, від серпня минулого року кожен може змінити постачальника газу, обравши для себе найвигідніший тариф. Бліц-Інфо ще раніше розповідало, як прикарпатцям змінити постачальника газу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!