Які річки Прикарпаття є найчистіші і набрудніші


Питання стану водних ресурсів Прикарпаття обговорили під час наради в ОДА.

Загалом на території Прикарпаття є 1517 водних об’єктів.

Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів (Дністровське БУВР) Роман Михайлюк поінформував про основні завдання щодо управління водними ресурсами, зокрема, річковим басейном Дністра та Прута, управління ризиками затоплення Дністра. Ці документи напрацьовують зараз у Дністровському БУВР. Тому він звернувся до голів ОТГ про співпрацю та надання пропозицій щодо управління водними ресурсами, адже кожна тергромада дуже добре знає проблемні місця, які існують на її території, і повинна запропонувати заходи, що необхідно вжити для покращення якості поверхневих вод.

В області запроваджено нові підходи до моніторингу поверхневих вод. На базі Дністровського БУВР створено сучасну лабораторію моніторингу вод Західного регіону. У 2021 році на території області встановлено 27 пунктів моніторингу - 19 пунктів у басейні річки Дністер, 8 пунктів у суббасейні річки Прут. З них 6 пунктів – це питні водозабори.

Найчистішими річками нашої області є Бистриця Надвірнянська, Лімниця, Свіча. У цих річках не виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин ні по одному показнику. Проте, однією із найзабруднішених річок області є Саджава (пункт моніторингу в місті Долина).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!