Якого кольору краще купити шафу для опочивальні в кожному окремому випадку


Раніше шафи в спальнях використовували за прямим призначенням – для зберігання речей, не приділяючи великої уваги дизайну та кольору, а сьогодні всі меблі мають гармонійно вписуватися в інтер'єр.

Важливий кожен параметр, покупці аналізують свої потреби перед замовленням виробу. Іноді дуже складно зрозуміти, що саме потрібно та як має виглядати система для зберігання речей. Поради, представлені в даній публікації, допоможуть не помилитися.

Три ключові моменти стосовно кольору

При виборі шафи для спальні за дизайном необхідно звертати увагу на три моменти:

1.       Сумісність усіх відтінків, що будуть у приміщенні.
2.       Наявність декору та його візуальні особливості.
3.       Психологічне сприйняття обраного кольору.

Якщо потрібна найкраща шафа в спальню, враховуйте всі пункти. Сьогодні кожна людина може придбати те, що їй необхідно, не залишаючи домівки. 24/7 працює інтернет-магазин «Дубок», який регулярно отримує сертифіковані меблі від вітчизняних виробників та пропонує найкомфортніші умови замовлення для українців. Фахівці компанії «Дубок» консультують, акцентують увагу на важливих деталях, які нерідко залишає поза увагою покупець, знайомлять з акціями. Більшість товарів клієнти отримують безкоштовно біля своєї домівки, а це істотна економія!

Докладно про перший пункт

Спектр усіх відтінків, які бачить людина, формується кольорами веселки. При накладенні градієнта всіх кольорів веселки на коло кожному з них буде відповідати певний градус (0–359). Крім того, є варіація за параметром «яскравість». Саме за допомогою згаданого кола можна найкраще поєднати відтінки. Всього існує п'ять комбінацій, які використовують під час оформлення та меблювання інтер'єру:

·         моноваріант. Використовується один колір із його варіантами, тобто базовий, світлий та темний;
·         аналогія. Створюється палітра з трьох кольорів: один основний, а два додаткових (під кутом 10–30 градусів). Наприклад, якщо базовим є червоний, то його поєднують із коричневим, малиновим та помаранчевим);
·         контраст. Основний варіант та його антипод, розташований на протилежній стороні кола;
·         акцентований нюанс. Поєднання трьох кольорів з одного сектора, які можуть використовуватися для декорування фасадів, з контрастною основою;
·         тетрада кольорів. До основного відтінку підбирають ще два протилежних, однак на відміну від контрасту, де кут складає 180 градусів, тут він знаходиться в діапазоні 90–175.

Важливо: в інтер'єрі рекомендується використовувати до чотирьох кольорів, тобто це можуть бути відтінки одного кольору та комбіновані палітри. Враховуйте це при виборі меблів.

Якими мають бути декоративні елементи на шафі

Якщо сподобалася система для зберігання речей із незвичайним дизайном, але є сумніви щодо її замовлення, подумайте, чи сумісна вона з інтер’єром за стилем та за кольором, чи не буде займати забагато місця. Проаналізуйте меблі за цими трьома параметрами та зробіть остаточний вибір.

Дизайн шафи та настрій людини

Контрастна модель — варіант, який більше підходить для впевнених у собі та рішучих людей. Аналогія та моноколір є більш врівноваженими комбінаціями. Вони актуальні для тих, хто надає перевагу спокійному відпочинку. Тріада та акцент-нюанс — ідеальний вибір для оригінальних особистостей, які обожнюють щось незвичайне в інтер'єрі.

Крім того, кожен колір має особливий вплив на психологічний стан людини. Червоний збуджує, жовтий і помаранчевий веселять, беж заспокоює, синій налаштовує на діловий лад та ін. Також не треба забувати про суб'єктивне сприйняття того або іншого відтінку кожною людиною.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!