Якщо атаки РФ триватимуть, в Україні можуть бути обмеження електропостачання, - заступниця міністра


В Україні можуть запровадити обмеження споживання електроенергії для споживачів, якщо російські атаки на обʼєкти енергетики триватимуть.

Так на запитання, чи слід очікувати посилення обмежень уже влітку цього року, відповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук 12 квітня в ефірі Радіо Свобода («Свобода.Live»).

Першочергово, додала Гринчук, необхідно оцінити стан обладнання та того, що можна достатньо швидко відремонтувати та ввести в роботу.

«Ми зі свого боку робимо все, однак спрогнозувати зараз дуже важко, тому що практично кожного дня або з періодичністю в декілька днів відбуваються масовані атаки, відбуваються додаткові пошкодження. Звичайно, якщо вони триватимуть, то ми реально можемо зіткнутися з обмеженнями. Ми будемо намагатися, навіть якщо це доведеться зробити, щоб споживачі мали доступ до електроенергії з періодичністю», – каже Гринчук.

Заступниця міністра енергетики додає, що графіки відключень були готові ще перед початком опалювального сезону.

«Ситуація може бути різна, якщо все-таки буде негативний сценарій, щоб розподіл електроенергії був максимально справедливим, і все-таки споживачі були з електроенергією», – пояснює Гринчук.

Раніше 12 квітня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що українська енергетична система зберігає стабільність попри серію російських атак із застосуванням ракет і безпілотників. За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області, де застосовуються графіки відключень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!