Ярослав Манжелей каже, що першим "люструвати" мали не його


В березні 2014 року було звільнено з посади заступника начальника УМВС України в Івано-Франківській області Ярослава Манжелея. Причина – люстрація. Втім, екс-заступник не згідний із таким рішенням і подав до суду. Його підтримали представники громадськості.

Про це сьогодні, 17 листопад, говорили на круглому столі "Люстрація на Прикарпатті: очищення влади чи полювання на відьом?".

«На сьогодні, згідно закону, я допомагав узурповувати владу Януковичу. Ви мене вибачте, але якщо встановлення стели загиблим працівникам міліції чи будівництво 26 квартир є узурпацією влади, то я готовий підняти руки і сказати «Винен». Є інші, хто за три місяці заробив стільки, що я не мав за 33 роки служби. Виглядає як в приказці «Рубають ліс, тріски летять», - заявив Манжелей.

За екс-заступника вступилася і громадськість. Про це заявив представник франківської «Самооборони» Ярослав Наваляний.

«Насправді люди достойні поваги згідно закону мають покинути посади. Під час Майдану, пан Ярослав активно нам допомагав, завдяки йому ми зберегли місто від вогню і розбою. Він, на мою думку, він просто попав «під гарячу руку», - пояснив самооборонівець