Юна прикарпатка виступить у фіналі дитячого Євробачення. Коли дивитися?


У четвер, 31 серпня, в ефірі «Першого шоу» на телеканалі Суспільне Культура відбулося жеребкування, яке визначило порядок виступів у фіналі Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023.

 Крім того, в ефірі ранкового проєкту Суспільного Мовлення Світлана Тарабарова, музична продюсерка Нацвідбору, оголосила назви пісень учасників та дату фіналу відбору — 1 жовтня.

Фінал Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2023 відбудеться у форматі онлайн-концерту. Як і в попередні роки, переможця Нацвідбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Склад журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. Список кандидатів та дати голосування буде повідомлено згодом.

За результатами жеребкування, фінал Національного відбору на Дитяче Євробачення-2023 відкриє 14-річна POLINA BABIY з Одеси. Дівчина виступить з авторською піснею «Universe», яку вона написала сама.

Другою на сцену вийде дев’ятирічна Анастасія Димид родом із села Гошів Івано-Франківської області. Анастасія виконає пісню «Квітка», написану музичною продюсеркою Нацвідбору Світланою Тарабаровою.

Третьою на сцену підніметься 12-річна Анастасія Бєлібова, яка проживає в місті Южноукраїнськ Миколаївської області. Анастасія виступить у фіналі Національного відбору з авторською піснею «Сильна».

Четвертим виступить 12-річний Денис Грищук родом з Нововолинська, що на Волині. У фіналі Нацвідбору юний співак виконає пісню «Dance», написану Світланою Тарабаровою.

Завершальним стане виступ гурту 3ʼbeauties з піснею «Power of Love», яку написала Світлана Тарабарова. Учасниці гурту, 13-річна Анна Ткач, 12-річна Владислава Волинець та 13-річна Олександра Коровицька, родом з Луцька. 

Нагадаємо, що Національний відбір на Дитяче Євробачення-2023 проходить під гаслом «Мрій сміливо!». Цьогоріч Суспільне спростило умови участі у відборі, щоб зробити його доступнішим для юних виконавців: наявність авторської пісні не була обовʼязковою умовою участі. Музичною продюсеркою Нацвідбору стала співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова. За результатами загальнонаціонального попереднього відбору та прослуховування учасників лонглиста фіналістами стали: гурт 3ʼbeauties, POLINA BABIY, Анастасія Бєлібова, Денис Грищук та Анастасія Димид. 

21-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення, участь у якому візьмуть представники 16 країн-учасників, пройде у Франції. Фінал конкурсу відбудеться у неділю, 26 листопада, в Палаці Нікайя у Ніцці. Нещодавно організатори презентували графічне оформлення цьогорічного пісенного конкурсу.

Минулого року представниця України Злата Дзюнька посіла 9-те місце на Дитячому Євробаченні-2022 в Єревані з піснею «Незламна». Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення з 2006 року. Відтоді Україна один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею «Небо» у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!