ЮНІСЕФ вчить прикарпатських медиків проводити вакцинацію


За сприяння Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) з 3 по 5 листопада в Івано-Франківську проходить тренінг «Ефективне консультування з питань вакцинації».

Захід організований для медичних працівників Івано-Франківської області та гостей з Чернівецької, Львівської та Одеської областей. 

Під час тренінгу обговорюватимуться питання проведення щеплень дітям і дорослим, у тому числі і вакцинації проти поліомієліту, інформує ОДА.

Як зазначалося, зараз в Україні триває перший тур масової імунізації проти поліомієліту, який допоможе подолати спалах. І для того, щоб він був успішним, необхідно докласти зусилля і батькм, і медичним працівникам.

«Через те, що зараз у державі спалах поліомієліту ми зобов’язані боротись з цією страшною хворобою. Ми повинні захистити наших дітей, адже діти - це наше майбутнє! Це те, заради чого варто жити у цьому складномуц світі, - кажуть учасники тренінгу. - Іноді в рутині нашого життя ми забуваємо про найважливіші речі. Дуже важливо, щоб мама тішилась, як росте її малюк, щоб ніколи і ніхто не бачив дитячих сліз і сліз матері, коли дитина хворіє».

Також фахівці наголошували, що кожної хвилини 2 краплі вакцини рятують життя. Про це слід пам’ятати, відкинути сумніви і вакцинуватися.