З бюджету Прикарпаття трьом фізкультурникам виділили 814 тис. грн. на житло


Двоє тренерів та відома спортсменка з Івано-Франківщини отримають грошову допомогу для придбання житла.

Розпорядження "Про надання допомоги для вирішення житлово-побутових питань" 17 листопада підписав голова облдержадміністрації Олег Гончарук, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"З метою сприяння у забезпеченні житлом видатних спортсменів та тренерів області Департаменту фінансів облдержадміністрації про фінансувати управління молоді і спорту облдержадміністрації на суму 814 (вісімсот чотирнадцять) тис. грн. за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2015 рік для реалізації регіональної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012 - 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07.09.2012 р. № 621-17/2012 за КФКВ 130112 "Інші видатки" на надання допомоги у вирішенні житлово-побутових питань кращим спортсменам та тренерам області", - йдеться в документі.

Так, по 321 тисячі гривень отримають заслужений тренер України з вільної боротьби, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер з вільної боротьби Івано-Франківської обласної школи вищої спортивної майстерності та Калуської ДЮСІП управління освіти міськвиконкому Юрій Барна та заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України з дзюдо, тренер Надвірнянської СДЮШОР "Нафтохімік Прикарпаття" з дзюдо Євген Боднарук.

Натомість заслуженій майстрині спорту України з боротьби самбо, майстриін спорту України міжнародного класу з дзюдо, чемпіонці Європи та срібна призерці І Європейських ігор з боротьби самбо Олені Сайко виділять 172 тисячі гривень.