З франківського кооперативу через суд стягнули гроші за світло


Прокуратура м. Івано-Франківська виявила факт недотримання житлово-будівельним кооперативом договірних зобов'язань.

Так, між одним із державних підприємств та ЖБК у 2013 році укладено договір про постачання теплової енергії. Договором передбачено, що підприємство зобов'язується постачати кооперативу теплову енергію у відповідності з умовами договору, а той, у свою чергу, зобов'язується своєчасно здійснювати оплату за використану енергію за встановленими тарифами в терміни, передбачені договором, повідомляє АП.

Оскільки умови договору щодо оплати за використану енергію кооперативом не виконано, на захист інтересів держави стала прокуратура та звернулась із позовною заявою до суду. Діючи в інтересах держави в особі Івано-Франківської міської ради, Державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго», прокуратура вимагала стягнення заборгованості за невиконання договору щодо постачання теплової енергії з житлово-будівельного кооперативу міста.

Рішенням суду позов прокурора задоволено, заборгованість у сумі понад 273 тисячі гривень буде повернуто державі. Про це повідомила прес-служба прокуратури області.