З першого березня скасовується заборона рибальства на зимувальних ямах Прикарпаття


Згідно із наказом Івано-Франківського рибоохоронного патруля від 22 жовтня 2020 року № 99, на підставі пп. 4.14.3 п. 4.14 Правил любительського і спортивного рибальства було встановлено заборону лову риби, інших водних біоресурсів на зимувальних ямах з 1 листопада до закінчення зимового періоду.

Таким чином, з 1 березня 2021 року вищезазначена заборона скасовується до 1 листопада 2021 року.

Принагідно нагадуємо, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства безоплатний лов водних біоресурсів дозволяється вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п'яти на рибалку, та спінінгом.

Добова норма вилову водних біоресурсів на одного рибалку – не більше 3 кг. Перевищення цього обсягу (за винятком випадків, коли вага однієї рибини становить понад 3 кг) вважається грубим порушенням правил рибальства та карається відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП накладенням штрафу на громадян від 340 до 680 грн з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Заборонено вилов із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову (наприклад, остроги), сіток різних типів, пасток (наприклад, ятерів, "павуків", "крошень"), а також способом багріння (наприклад, драчі, "коси"), спорудження гаток та спускання води з рибогосподарських водойм.

Відлов живця дозволяється на водоймах підсакою діаметром не більше 100 см або "малявочницею" розміром 1х1 м з вічком сіткового полотна не більше 10 мм.

Звертаємо вашу увагу, що Правилами любительського і спортивного рибальства заборонений вилов рибця, форелі та видів, занесених до Червоної книги України.

Забороняється лов риби і водних безхребетних, менших за розміри, вказані в Правилах любительського і спортивного рибальства.

Також нагадуємо, що до 30 червня 2021 року заборонений вилов раків у водоймах Прикарпаття.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль закликає усіх громадян дотримуватись природоохоронного законодавства та при виявленні порушень правил рибальства телефонувати на «гарячу лінію» Івано-Франківського рибпатруля: (097) 392-72-80.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!