З початку року 20 прикарпатців загинули через те, що курили в ліжку


8 грудня в оперативному залі ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, відбувся брифінг заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковника Віктора Іваницького та начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям підполковника Івана Склеповича.

На початку брифінгу Віктор Ігорович довів, що завдяки активній масово-роз’яснювальній роботі вдалося знизити кількість пожеж на 18,7 %, проте спостерігається ріст загибелі людей на пожежах. У вогні загинуло 35 осіб, що на 25 % більше, ніж за аналогічний період минулого року, інформує пресслужба ДСНС в області.

В свою чергу Іван Миколайович зазначив, що найбільша кількість загибелі людей на пожежах спостерігається у Івано-Франківському районі, де від початку року загинуло 14 людей. Характерним є те, що основною причиною загибелі людей залишається людський фактор.

Внаслідок необережного поводження з вогнем загинуло 23 особи (74% від загальної кількості з трагічними наслідками), більшу частину, а саме 20 осіб, становлять ті, що курили. Внаслідок порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, що призвело до виникнення пожеж, у вогні загинуло 3 особи, внаслідок порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням – 5 осіб, 3 особи внаслідок підпалу.

Значна кількість загиблих на пожежах має соціальні корені та залежить від низки соціальних проблем. Внаслідок пожеж найчастіше гинуть особи без певного роду занять та пенсіонери.

Порівняння кількості загиблих за статтю показує, що чоловіків загинуло майже у 2 рази більше, ніж жінок. Аналіз кількості загиблих за віковими групами показує, що найбільша гинуть у віці від 45 до 65 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!