З початку року Центр обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ надав понад 14 тисяч адміністративних послуг


Найбільше – понад 5,7 тисяч платників звернулися з приводу видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Майже 2 тисячі відвідувачів Центру обслуговування платників звернулися для реєстрації книг обліку розрахункових операцій та 1,3 тисячі платників - для реєстрації розрахункових книжок.

Окрім того, працівники ЦОП Івано-Франківська видали більше 800 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами доходів і зборів, та понад 600 довідок про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів платникам податків, які припиняються або припиняють підприємницьку діяльність.

Крім надання адміністративних послуг, працівниками Центру надаються консультаційні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, адміністрування єдиного соціального внеску, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків. За вісім місяців фахівцями Івано-Франківської ДПІ надано 5,8 тисяч таких послуг.

Організацію роботи з обслуговування платників в ЦОП забезпечують 20 працівників інспекції на постійній основі, а також, у разі необхідності, згідно графіків чергування залучаються додаткові працівники для забезпечення роботи ЦОП в звітні періоди, у вихідні (святкові) дні.