З початку року до фіскальної служби Івано-Франківщини за публічною інформацією звертались 35 разів


Із загальної кількості запитів 19 надійшло від громадян, 5 - від юридичних осіб, 10 – від фізичних осіб-підприємців та 1 запит від самозайнятої особи.

Про це повідомили у відділі реєстрації платників та електронних сервісів Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Найбільше запитувачі звертались з проханням надати інформацію щодо діяльності суб’єктів господарювання, отриманих доходів посадових осіб, надання копій актів перевірок, кількості зареєстрованих фізичних осіб-підприємців тощо.

Усі запити було розглянуто та своєчасно, у 5-ти денний термін, надіслано відповіді громадянам.

Фахівці фіскальної служби в області нагадують, що відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», публічна – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Отримати таку інформацію кожен громадянин має право в результаті:

1) систематичного та оперативного оприлюднення інформації:

- в офіційних друкованих виданнях;

- на офіційних веб-сайтах в мережі Інтернет;

- на інформаційних стендах;

- будь-яким іншим способом;

2) надання відповідей за запитами на інформацію.

При цьому, запит може бути індивідуальним або колективним та подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір.

Запит на інформацію до ГУ ДФС в Івано-Франківській області можна надіслати поштою за адресою: 76018, м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності,20, електронною поштою на скриньку official@if.minrd.gov.ua; або зателефонувавши за телефонами (0342) 77-18-86.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області