З початку року на Івано-Франківщині 25 осіб загинули у ДТП


Однією із основних причин скоєння дорожньо-транспортних пригод залишається порушення водіями швидкісних режимів.

Саме влітку, коли погодні умови сприяють, і ямкові ремонти підлатали дорожнє полотно, багато хто з водіїв не може втриматися, щоб не додати «газку» і не проїхатися «з вітерцем». Та саме такі водії і додають клопоту працівникам Державтоінспекції.

«З початку року на дорогах області трапилося 154 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 25 осіб загинули, а 173 – травмовано. З причин перевищення водіями безпечної швидкості руху скоєно 51 ДТП внаслідок чого 7 осіб загинули, а 56 травмовано. І хоча по всіх позиціях спостерігається зниження показників аварійності та потерпілих в них людей, підстав до заспокоєння немає», - повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» в прес-службі ДАІ Івано-Франківської області.

У Державтоінспекції зазначили, що в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен врахувати дорожню обстановку, вибираючи швидкість руху, а також особливості вантажу, що перевозиться і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.