З початку року на Прикарпатті виявили майже 3 300 нетверезих водіїв


Виявлено майже 3 300 нетверезих керманичів: прикарпатські поліцейські продовжують притягувати до відповідальності порушників.

Правоохоронці постійно фіксують факти керування водіями транспортних засобів у стані сп’яніння. Лише від початку року ними виявлено на дорогах області 3 248 таких порушників, а від початку війни 2 715 керманичів. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці нагадують, що за таке правопорушення передбачений штраф у розмірі від 17 тисяч гривень з позбавленням права керування на один рік;

при повторному правопорушенні – від 34 тисяч гривень з позбавленням права керування на три роки;

при порушенні три та більше разів за рік – від 51 тисячі гривень з позбавленням водійських прав на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

Аби убезпечити себе від біди та не потрапити у неприємні ситуації, поліція нагадує водіям – керування транспортними засобами «напідпитку» неприпустимо.

Сідаючи за кермо у стані сп’яніння ви не тільки грубо порушуєте Правила дорожнього руху, але піддаєте небезпеці життя та здоров’я, як власне, так і інших учасників дорожнього руху.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!